12.3.10

Kuidas Elisa kliente piinab

Pahane klient peab Elisat jõletuks väljapressijaks, kes jätab maksehäireregistris märkimata lõpetatuks juba tasutud võlgnevusi, püüdes nii endale ettemakseid kindlustada.

Kõnealune klient kinnitas Delfi.EE-le, et käis 10. II 2010 Elisa teenindusbüroos uurimas, miks ei ole tulnud talle möödunud aasta novembri ja detsembri arvet. Siis sai klient teada ka oma võlgnevuse suuruse — 2259kr. Kõik mis edasi juhtus, räägib ainult Elisa pahelisusest.

Klient ütles Delfi.EE-le, et 12. veebruaril pani Elisa tema numbrid kinni. "Käisin Rocca Al Mare keskuse Elisas ja maksin arve ära,” selgitas ta. Maksehäireregistrisse jäi aga märge lõpetamata võlgnevusest alles. Kliendile ütles Elisa, et ta ei kavatsegi maksehäireregistris võlgnevuse staatust muuta enne, kui klient maksab ka 17. veebruari ja 5. märtsi maksetähtajaga arved.

“See on väljapressimine,” kõlas kliendi hinnang.

Väljapressimisel oli ometi tulemusi. Survestatud klient tasus kõik nõutud arved rahvusvahelisel naistepäeval 8. III 2010.

Niisiis, Elisa käitumisliin on selline. Esiteks luua ärev õhustik — Elisa jätab arved kliendile saatmata. Tänava jaanuris kogesid seda koguni tuhanded Elisa kliendid. Seega kuhjub kliendil (ehk täpseks jäädes: klientidel) just Elisa süül võlgnevusi, mis on masu ajal vägagi ärritav kogemus. Siis aga haarab Elisa piitsa ja alandab partnerit, st rikub igaks juhuks kliendi maine, meldides ta maksehäirekeskuses ebausaldusväärse äripartnerina. Ja seejärel jätab selle süüdistuse õhku, hoolimata võlgnevuse tasumisest. Jällegi igaks juhuks, et klient edaspidi veelgi taltsam oleks. Piinatu jaoks täiesti lootusetu olukord...
Piitsa, ainult piitsa! Ja ei mingit präänikut.

Delfi teatel oli 8. märtsiks klient kõik oma võlgnevused tasunud ning 9. märtsil umbes kell 8.40 lõpetati kliendil maksehäire.

JÄRELDUS: Suhe Elisaga sobib ainult masohhistidele.

No comments: