1.4.14

Elisa petab jälle. Nüüd siis kõige väetimaid!

Va Elisa röövib eakaid
Tarbija-24 lugeja on pahane, et Elisa küsib pensionäridelt röövellikku andmeside-hinda. Lisaks ärritab teda, et Elisa ei vaevunud eakaid tasulisest e-arvest tevitama:

«Elisa kohaldab oma Seeniorpaketis, mis on mõeldud ühiskonna kõige vaesemale kihile – pensionäridele – röövellikku andmeside hinda 2,28€/MB. Kõlab uskumatult, aga nii see on!»

Olgu lisatud, et isegi võõrriigis viibides, st rahvusvahelises rändluses viibides, ei ole andmesidetasu rohkem kui 0,54€/MB. Elisa andmesidetasu seenioridele on Eestis ligi 420% kõrgem kui rändluses! Seega, kui näiteks pojapoeg kingib vanaemale nutitelefoni, siis võib juhtuda, et vanur peab maksma hingehinda teenuste eest, mida ta oma teada ei tarbinudki, näiteks mobiiliekraani isevärskenduv ilmateade jne, sest need jooksevad nutitelefonis vaikimisi.

Elisa piiar Raiski selgitas, et nende üheeurose kuutasuga pakett on suunatud just seenioreile. 

Tasuline e-arve
Teiseks vihastas lugejat avastus, et Elisa küsib e-mailile saadetud arve eest 60 eurosenti. Kusjuures mitte ühelgi arvel pole märget selle kohta, et Elisa muutis oma arveldustasusid. Kui seenior pole piisavalt taibukas, et hakata oma arvelt kõne väljavõtet uurima, ei saagi ta teada, et tema arvele on 60 senti otsa lükatud. Elisa väidab, et oma veebilehe uudiste rubriigis on see kirjas, aga reeglina seeniorid ei käi veebist uurimas, kas on jälle midagi muudetud. Piiar Raiski sõnul said kõik kliendid, kellel muutus arve kanali eest küsitav tasu, selle kohta arvel eraldi personaalse teavituse ning selgituse, kuidas soovi korral muuta arvelähetuskanalit.

Allikas: Tarbija-24; http://tarbija24.postimees.ee/2747502/vihane-klient-elisa-roovib-eakaid

No comments: