21.4.14

Kuidas Elisa üritas Mariat lolliks teha


Elisa kirjutas lepingusse ühe suurusega kuutasu ning nõudis kliendilt kaks korda suuremat ega tunnistanud oma putukatest enne ajakirjanduse sekkumist.

Maria sõlmis möödunud aasta jaanuaris Elisaga liitumislepingu ja valis väga lihtsa ja lisadeta paketi: kuutasu on 5€, selle sees 800 minutit kõneaega ja SMS-id!

Terve läinud aasta saigi Maria iga kuu viieeuroseid arveid. Selle aasta alguses aga üllatas Elisa Mariat topeltsuure arvega, nõudes igakuise püsitasuna 10€.

Maria üllatus ja küsis, milles asi: „Mulle öeldi, et terve eelmise aasta olnud mul mingi soodustus, mis nüüd läbi sai. Aga mulle ei räägitud liitumisel mingist soodustusest. Oli vaid juttu viieeurosest püsitasust.”

Tema sõnadele vastab ka Elisaga liitumise leping, milles on selgelt kirjas, et kuutasu on viis eurot. Soodustusist ei silpigi.

Maria otsustas Elisa kahekordse hinnatõusu vastu protestida. Asi oli põhimõttes. Ta saatis Elisale kirja, milles osutas, et lepingus on kuutasuna kirjas viis, mitte kümme eurot. Ja sai viisaka vastuse, mis lepingus must valgel kirjas olevast hoolimata väitis, et tegu oli ajutise soodustusega ja hinnatõus tähendas üleminekut tavahinnale.

Maria ei jätnud jonni ja saatis lepingutingimusile viitava uue kirja, millele vastust ei tulnud. Abi sai alles ajakirjanduse sekkumisest.

Allikas Ekspressgrupi 21. aprilli 2014 artikkel EPL-is (Tln)

No comments: