24.7.08

Elisa kiusab Kristit

Kes Elisat liiga usaldab, saab tingimata pügada. Järjekordne näide: Tallinlanna Kristi juhtum (vt ka Postimehest).

Kristi sai ükspäev teada, et Elisa pidavat teda 2002. aasta juunist oma võlglaseks. Elisa väidetavalt kahe tasumata arve summa olla sadakond krooni. Selle teate edastas talle aga mitte Elisa, vaid keegi kolmas subjekt, kodanike hirmutav ja võõrastest võlgadest oma noosi nõudlev Julianus...


Elisa on ohtlik!

Elisa ja Kirsti suhe oli ammu läbi. Juba 4 aasta eest lõpetas Kristi lepingu Elisaga ära ja siis oli kõik korras, mingist võlast polnud juttugi, meenutas Kristi.

Enda kinnitusel pole ta tahtlikult midagi maksmata jätnud ega kavatse seetõttu Julianus Inkasso nimelise firma nõudmistele alluda. Talle inkassofirmast pakutud kompromiss – maksku põhivõlg ja intressideks teist samapalju – tähendanuks kõigest paarisajakroonist kulu.


Elisa müütab olematuid võlgasid inkassofirmadele

Läinud kuue aasta jooksul polnud Kristi saanud ainsatki teadet võlgnevuse kohta. Ometi teatas inkassofirma talle nüüd, et väidetav võlg on vahepeal kasvanud enam kui kümnekordseks. Oma ähvardustes tugineb võlanõudja nõudeile, mis pidanuks juba aastate eest aegunud olema.

Nõudekirjades, mida inkassofirma laiali saadab, on reeglina põhinõudele lisatud intress, mis isegi väiksele võlale otsa tiksudes kasvab ajapikku pahatihti kümneisse tuhandeisse kroonidesse, mõnedel juhtudel enamgi. Seejuures on intresse tavaliselt valesti arvestatud.

Kes kunagi on Elisa Radiolinja klient olnud, võib ka tagantjärele sattuda pettuse ohvriks. Siit heatahtlik hoiatus:

Elisast on parem eemale hoida!

No comments: