19.7.08

Te arve kosub nagu Madagaskari baobab


Juuli keskel said tuhanded mu kliendid kõnesid müstilise mandrisaare Madagaskari veelgi salapäraselt abonendilt. Võin rahumeeli ennustada, et tagasihelistanud uudishimulikud saavad iga minuti eest umbes sajakroonise arve.

Need imekõned tulid numbrilt +261229600191 juuli keskmisel kesknädalal terve ööpäeva kestel ja tulid tuhandeile... Üksnes Elisa klientuurile tehti kõnesid, võin öelda seda uhkusega, oma 10000. Aga neid said ka mu endised sõbrakesed, kes on jooksnud üle paras! mõne muu operaatorfirma kaissu, kuid kelle number algab endiselt 56...

Nii Tallinna telejaamad (ERR) kui Riia PBK (Novosti Estonii), aga ka ajalehed vahendasid Elisa pressitäi väga nappi ja hilinenud hoiatust, millest polnud kellelegi enam kasu. Seda näeb ka mitmes veebikommentaariumis. Kavalad libakõned tõid kaasa pahameeletormi näiteks foorumis whocallsme.com

Järgneb valik reaktsioone Postimehe veebiande Tarbija24.ee kirjutisele “Tuhanded Elisa kliendid said salapäraseid kõnesid Madagaskarilt”


Miša (Radiolinja veteran) 17.07.2008 17:23

Sain minagi täna sellise kõne. Ei jõudnud vastugi võtta, kui ära katkestati. Kuna ma kedagi ses regioonis ei tunne, siis tagasi ei helistanud. Aga armsalt Elisalt ootaks soovituste asemel "ärge võtke kõne vastu ega helistage tagasi" konkreetseid tegusid, millega antud sissetulevad kõned oleks blokeeritud. Kaks päeva tehakse tüngakõnesid ja pärast seda tuleb mõnel suhtekorraldusgeeniusel pähe anda soovitus: ärge võtke kõnesid vastu! Ja selliste suurte mõtetega suudeti välja tulla kõigest 27 tundi ja 4 minutit pärast juhtunut!


Blondie 17.07.2008 17:31

Kuulnud Elisa esindaja seniseid teleesinemisi, arvan et need kõned korraldas Elisa ise, et oma klientidelt järjekordseid trahvisummasid kasseerida. Ju osutusid esimese poolaasta kasuminumbrid oodatust väiksemaks.


Muhv 17.07.2008 17:59

Elisa järjekordne trikk klientidelt raha pinnimiseks.


Liisa 17.07.2008 18:39

Elisa ise lasi kõnesid teha. Eesmärgiks raha teenida. Nii mõnigi salapärase kõne saaja helistas numbrile tagasi ning kõneminuti hinda Madakaskarile me juba teame.


Afoni 19.07.2008 02:06

"Elisa tänase teate järgi ei tohiks tundmatult numbrilt tulnud kõne vastu võtta ja sellele tagasi helistada" Kommentaar: täitsa lolliks läinud?! Kui numbrit pole minu aparaadi nimekirjas, kas siis ei tohiks vastu võtta? Mis mõte siis üldse sel telefonil on? Ja igasuguste kõnede vastuvõtmine Eestis on ju TASUTA. Nii et selle eest küll ei tohi keegi mingit arvet saada. Iseasi kui mõni loll hakkas ise Madagaskarile tagasi helistama.


Number, kust nii paljud on saanud peibutavaid kõnekutseid, kuulub sideasutusele Gulfsat Téléphonie Madagaskaril, kuhu tagasihelistajat ootab ees soolane kõnearve. Kõne vastu võttes selgub, et helistaja on ooterežiimil. Täpselt sama juhtub ka tagasihelistamisel. Vastuvõtmise tasu + minuti hind + tagasihelistamise kõnealustustasu = ... Kõik see kokku küünib sadadesse kroonidesse.

Seega arvestage:

Kui olete praegu või olite kunagi varem seotud Elisa Radiolinjaga, siis võib teie telefoniarve paisuda sama suureks kui madagaskari ahvileivapuu!

No comments: